• Ballen Harry

BALLEN HARRY LIED:  Zing lekker mee op deze Ballen Polka!

Ontstaan Ballen Harry

“Al verkoop ik geen bal, gelachen heb ik al!” prijkt er op een bordje, waar hij enthousiast mee zwaait. Het enige wat meer opvalt is Harry’s lach. Want het zijn deze legendarische woorden en dit moment die van hem plotsklaps Ballen Harry maken. De man met écht ballen verstand.
De voorliefde voor gehaktballen was er altijd al. Kwam je bij Harry eten dan kreeg je er eentje voorgeschoteld. “Eigen recept!” verkondigde hij trots. Die ballen werden met liefde gemaakt én verslonden. Een gehaktbal met veel smaak, daar wilde iedereen er nog één van.

Toen de periode aanbrak dat foodtruck-festivals als gevulde champignonnetjes uit de grond kwamen zetten wist hij het: hier moet ik mee de bühne op. Als Party Harry had hij al van succes geproefd en met hetzelfde enthousiasme dook hij zich op de culinaire wereld.

Een proefavond—met overduidelijke winnaar—en een bezoek aan de ambachtelijke slager voor productie later was de kogel door de kerk, of wat zeggen we? De bal zat in het net! Ballen Harry’s ambachtelijke ballen waren klaar voor het grote publiek. Ballen? Check! Saus? Harry was niet voor één gat te vangen en ook zijn eigen Rock n’ Roll-saus kwam er.

Het enige wat er nog moest komen was de foodtruck. Er moest diep in de zak getast worden, maar bij een importeur van Duitse brandweerauto’s vond hij zijn match; de Mercedes was goed gebouwd, had al wat kilometertjes gehad, maar was klaar voor een feestje. Een beetje als Harry zelf, zou je kunnen zeggen. Hij doopte haar BH1 en was klaar om te gaan.

En daar stond hij ineens, met dat bordje: “Al verkoop ik geen bal…,” maar daar hoefde Ballen Harry zich geen zorgen om te maken. Met zijn oer-Hollandse stukje vlees dat weer écht van vlees was werd Harry een graag geziene gast en hadden ze al snel door heel Nederland zijn ballen in handen. De mensen konden er geen genoeg van krijgen en voor Ballen Harry het goed en wel doorhad was zijn droom werkelijkheid aan het worden; de gehaktbal was weer hot!

Supermarkt Jumbo van de Bunt wilde zijn ambachtelijke bal in de supermarkt, horecagelegenheden grepen naar de telefoon om zijn heerlijke hap op de kaart te krijgen en omdat Ballen Harry’s alter ego Party Harry ook nog steeds de bühne op gaat, werd het BH-team uitgebreid.

Met hetzelfde enthousiasme, maar nieuwe energie begon het tweede hoofdstuk van Ballen Harry’s zegetocht; eerst de festivals, supermarkt, horeca en een eigen webshop! En zo worden continu nieuwe mensen verrast door de ambachtelijke ballen en is Ballen Harry op steeds meer menukaarten terug te vinden.

En Harry ging nog een stap verder, waar menigeen met de handen in het haar zat tijdens de Corona-periode, stak Harry zijn handen uit de mouwen. Hij ontwikkelde een corona-proof manier om uit te serveren rondom de Foodtruck. Dit bleef niet onopgemerkt bij vele bedrijven die toch wat voor hun werknemers wilde doen tijdens deze lastige periode. Ballen Harry werd een hit in Nederland en tot op de dag van vandaag zet het succes zich voort en weten de bedrijven Harry te vinden voor een unieke en gezellige catering op hun bedrijf.